Romana Romana  Engleza Engleza   
Emitere facturi fiscale

   Conform OUG 28/25.03.1999 cu modificarile si completarile ulterioare, serviciul public de transport persoane cu metroul pe baza de bilete sau abonamente tiparite, conform legii, este exceptat de la obligativitatea utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale.

   Facturile fiscale se elibereaza la urmatoarele puncte de lucru:

- Biroul emitere facturi fiscale din statia Eroilor - camera 54 (accesul spre Spitalul Municipal) program Luni - Vineri 7:00 – 13.30; 14:00 - 20:00 (cu exceptia zilelor de sarbatoare legala) - pentru cartelele emise fara bon fiscal;
- casieria statiei Piata Victoriei 2 (L-V, orele 07:00-13:30, 14:00-20:00, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala);
- casieria statiei Lujerului (in timpul programului de functionare);
- casieria statiei Costin Georgian (in timpul programului de functionare);
- casieria statiei Favorit (L-V, orele 07:00-13:30, 14:00-20:00, S 10:30-17:00, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala).

   In vederea emiterii facturii fiscale catre o persoana juridica este necesar sa ne fie furnizate urmatoarele informatii:
- denumirea firmei;
- codul fiscal;
- numarul de ordine din Registrul Comertului;
- adresa sediului social;
- numarul de cont bancar;
- un numar de telefon de la firma;
- nume, prenume delegat, serie si nr CI.

1. Pentru titlurile de calatorie achizitionate de la casieriile Metrorex, pe suport magnetic/card contactless, factura poate fi emisa in baza bonului fiscal, de la casieriile urmatoarelor statii:
     M1: Costin Georgian, Piata Victoriei 2, Eroilor (casieria speciala pentru elevi si studenti);
     M2: Piata Victoriei 1;
     M3: Lujerului;
     M5: Favorit.

   Factura fiscala se poate solicita si pe e-mail la adresa de email facturi.comercial@metrorex.ro, solicitare la care se va atasa o copie a bonului fiscal.

2. Pentru titlurile de calatorie achizitionate de la punctele de vanzare cartele (unde nu se elibereaza bon fiscal) sau achizitionate de la automatele de vandut cartele (automate care emit bon nefiscal), factura poate fi emisa la Biroul de emitere facturi din statia Eroilor in baza prezentarii titlului de calatorie. Pentru operativitate se poate trimite solicitarea pe adresa de e-mail facturi.comercial@metrorex.ro, pentru ca ulterior factura sa fie ridicata de catre delegatul firmei de la punctul de facturare din statia Eroilor, in baza prezentarii titlului de calatorie.

   Pentru titlurile comune cu STB precum si cele integrate care nu au fost achizitionate de la punctele de vanzare Metrorex nu se emite factura fiscala.

   Termenul legal de acordare a facturii fiscale este prevazut in Codul fiscal, art.319, alin.16 „persoana impozabila are obligatia de a emite o factura pana in cea de-a 15-a zi a lunii urmatoare celei in care ia nastere faptul generator al taxei’’.

   Exemplu, pentru un titlu de transport achizitionat in luna septembrie 2022 se poate elibera factura fiscala pana la data de 15.10.2022.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa