Romana Romana  Engleza Engleza   
NOTA privind programul de circulatie al trenurilor de metrou

Programul de circulatie este stabilit in conformitate cu prevederile „Contractului de prestari servicii publice”, in care sunt reglementati atat indicatorii tehnici (nr. de statii, nr. de km comerciali, nr de trenuri, etc.) cat si cei comerciali (orar, costuri, compensatii pentru elevi-studenti, etc.).
Avand in vedere dimensiunea si complexitatea retelei de metrou sunt inerente aparitia anumitor disfunctionalitati in respectarea graficului de circulatie, implicit a intervalelor de succedare intre trenuri.
Astfel, pe langa problemele tehnice ce pot aparea in functionarea trenurilor, a instalatiilor sau la nivelul infrastructurii de metrou, pot aparea si diverse probleme medicale ale unor calatori care presupun stationari ale trenurilor in scopul realizarii interventiilor medicale sau alte situatii de urgenta (tentative de suicid, abandonare de colete suspecte, tulburari ale ordinei si linistei publice, etc.).
Toate aceste disfunctionalitati sunt resimtite acut si cu un impact mai mare in orele de varf de trafic, cand infrastructura de metrou trebuie sa preia fluxuri de calatori care ajung si chiar depasesc 50.000 calatori/ora/sens de mers. Acest fapt se reflecta inclusiv in depasirea timpilor de stationare la peroane pentru a se realiza debarcarea si imbarcarea calatorilor.
Mentionam ca si in situatii de dificultate stationarile, limitarea vitezei sau chiar intreruperea sau redirectionarea circulatiei se fac in scopul asigurarii sigurantei circulatiei, fiind mai important sa se asigure un transport sigur al calatorilor chiar daca acesta se face in detrimentul cresterii timpilor de parcurs.
Fata de cele prezentate asiguram publicul calator ca Metrorex SA monitorizeaza modul de functionare al infrastructurii de metrou si a parcului de material rulant si actioneaza pentru realizarea interventiilor si reparatiilor necesare.
In acest context, informam opinia publica ca sunt prevazute o serie de masuri de modernizare si reabilitare a infrastructurii de metrou, achizitionarii de material rulant precum si dezvoltarea si deschiderea de noi linii de metrou.
Multumim publicului calator pentru intelegere si precizam ca in astfel de situatii Metrorex SA actioneaza in sensul remedierii cat mai rapide a deranjamentelor avand ca prioritate siguranta calatorilor.Calculator ruta

Alegeti statia de plecare

Alegeti destinatia dorita

Comunicate de presa